Wkur@#$%wiają mnie po raz n-ty "górnicy" i ich sk
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez FanRSMPAgamek12 a moze my budowlancy tez dolaczymy do strajkujacych :szeroki_usmiech
Ooo właśnie. I to jest sedno problemu.
Tu tkwi siła związków górników, kolejarzy czy rolników.
W naszej słabości.
Osiągają co chcą przez lata i niszczą nas nie dlatego że mają mają takie skuteczne związki tylko dlatego , że my obywatele na to im pozwalamy.
I właśnie nie chodzi o przyłączanie się do tych uprzywilejowanych grup bo się wtedy tylko ich utwierdza w słuszności działań tylko do tych pozostałych duszonych, wkurwionych, biednych, a jest ich wiele x więcej niż przykładowo górników.
Tylko nas nikt nie ma pomysłu zebrać "w kupę" i jechać na Wawę.
Tylko biadolimy na forach , pod artykułami w onecie itp bez sensu zabiegi. I wielki chuj z tego będzie. Przez nas samych.
No to sięgnijmy głębiej do kieszeni bo na 13-tke i 14-tę trzeba się zrzucić dla górników.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Alonzo_, a może powinniśmy jakimś cudem skrzyknąć się w kilkutysięczny tłum i zaprotestować przeciwko protestom górników? :szeroki_usmiech
Dokładnie - pokojowo, przeciw dotowaniu naszymi pieniędzmi takich patologii jak np w górnictwie.
Niech wyglancowane pasibrzuchy ze związków zobaczą, że innych zaczynają wkurwiać i może sobie debil-Duda uświadomi że nie reszta kraju pójdzie za nimi jak dziś pieprzy w TV, ale przeciwko niemu i podobnym. To może trochę "ostygnie"
Komentarz
-
-
Ale ja mam szczerze jego jak i ratowanie górnictwa w takiej postaci jak chcą związki w głębokiej dupie.
Mi bardziej chodzi o to aby pokazać wszystkim z każdej strony że ludzie mają dość, że zaczynają się denerwować i przestają siedzieć obojętnie. Sygnał zarówno dla związków, jak i rządu. Że nie tylko kolejarze i górnicy czy rolnicy mogą być "sezonowymi" gośćmi" tu i tam ale my zwykli także. Nikt nie liczy się z tymi co się o nic nie upominają. Także może pora to zmienić i wyrażać swoje zdanie w dobitny i zauważalny sposób i czasami się pokazać tu i tam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Alonzo_Ale ja mam szczerze jego jak i ratowanie górnictwa w takiej postaci jak chcą związki w głębokiej dupie.
Nie jaraj się, bo Ciebie tez mają w rowie i wszystkich spoza ich branż i to od od wielu, wielu lat.
I właśnie dlatego reszta powinna się na nich wypiąć nie tylko płaczem i bazgroleniem bez sensu w necie. Ale wolimy się na nich składać jak widać.
Piszmy żale dalej, z pewnością to coś da.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Konduktor powiedział, że jak na razie maksymalne zapełnienie tego pociągu nigdy nie przekroczyło 80%. W sumie nie dziwne że jeździ puste, skoro bilet kosztuje prawie 150zł...
W sumie przejechanie tych 300km samochodem ile kosztuje, tez wlasnie te 120-150zl
Mr0czny,Zamieszczone przez Mr0cznya taki prezes związku już nie bo kto zatrudni faceta co od paru lat gra w ciula i nic nie robi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Alonzo_Zamieszczone przez rafikiZamieszczone przez Alonzo_Ale ja mam szczerze jego jak i ratowanie górnictwa w takiej postaci jak chcą związki w głębokiej dupie.
Nie jaraj się, bo Ciebie tez mają w rowie i wszystkich spoza ich branż i to od od wielu, wielu lat.dobrze wiem, że "albo jesteś z nami albo przeciwko nam"
Zamieszczone przez Maicroftto nie gornik widzi problem, bo on bedzie robil tak samo czy to u prywaciarza czy teraz, ale wlasnie ten od symulowania pracy.
Komentarz
-
-
Mr0czny, niech sobie wypłacają po 20 jeśli ma z czego. Bo w tym momencie mają czy nie my im wypłacamy...
[ Dodano: Sro 14 Sty, 15 20:35 ]
- Wiemy, jak wyglądacie, jak się nazywacie, gdzie mieszkacie! - w ten sposób, po raz drugi dzisiaj, lider "Solidarności" zwrócił się do posłów mieszkających na Śląsku. Tym razem przemawiał w czasie strajku przed kopalnią w miejscowości Brzeszcze. "Znajdziemy was!" - krzyczał zdenerwowany tłum.
[ Dodano: Sro 14 Sty, 15 20:38 ]
Może mi ktoś powie za co pracownik administracyjno-biurowy bierze 6 koła? :evil:
Komentarz
-
-
Moze i gornicy przesadzaja...ale... jak bedziemy importowac wegiel z rosji (bo ten polski jest bee) to stracimy NIEZALEZNOSC energetyczna. A wtedy praktycznie jako kraj nie mamy nic wlasnego.
Jak nie masz domu, samochodu, ubran, jedzenia to tylko pozostaje Ci zebrać albo krasc. I do tego chca PL doprowadzic..by na kolanach brala kazde warunki dyktowane przez UE.
To kurwa tak jak z Pendolino...zamiast Polska Tese za polowe ceny wybieramy włoskie g... w przewalonym przetargu !!
A tak na marginiesie z FB Stonogi wyliczenia od ktorych mi sie włos jezy...
"ile kosztują podatnika złodzieje z wiejskiej
ilość zatrudnionych wynagrodzenie netto razem na miesiąc
Kancelaria Prezydenta 397/ 9205/ 3.654.385 zl
Kancelaria Sejmu 1206 /8183/ 9.868.698 zl
Kancelaria Premiera 560 /7768/ 4.350.080 zl
Kancelaria Senatu 284 /7510/ 2.132.840 zl
Posłowie 460 /9892,3/ 4.550.458zl
Senatorowie 100/ 9892/3 989.230zl
Utrzymanie NDP 1 14.667.000 0zl
Utrzymanie budynków 1 31.233.987 0
Razem miesięcznie 25.545.600.90zl
Razem rocznie 306.548.292.00
Utrzymanie NDP 14.667.000
Utrzymanie budynków 31.233.987
Razem 379.949.700.00"
No comment....pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Tylko ze od węgla trzeba odchodzic. Sorry ale lepiej kupowac tanszy wegiel i zaoszczędzone pieniadze ładować w modernizacje elektrowni i budowe nowych. Bo co z tego, że będziesz wkładał kasę w nierentowne kopalnie, skoro za palanie węglem bedziemy dostawać po dupie. Można pobudowac elektrownie na biomase i wspomoc rolnictwo.Adam
Komentarz
-
-
Szczerze węgiel z Rosji może jest i tańszy ale jakościowo odbiega od naszego i to znacznie więc nie do końca jest to opłacalne. Jak nasze kopalnie pozbyły by się balastu "związkowego" i kierownictwa które siedzi tam zarabia duże pieniądze i tylko to ich interesuje, a zarządzali by tym ludzie którzy są z tego rozliczani i zależy im na tym żeby kopalnie były rentowne węgiel byłby tańszy i jakość pracy by się zmieniła ...Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)
Komentarz
-
-
ponieważ jak są strajki w służbie zdrowia to zawsze padają teksty typu - sprowadzimy lekarzy z Ukrainy czy bialorusi ...... i te pe :szeroki_usmiech
to ja teraz powiem - sprowadźmy górników z Donbasu albo Chin - na pewno będą chcieli zap.... lać za najniższą krajową bo to i tak będzie lepiej niż u nich :diabelski_usmiech
taki fajny tekst żeby podnieść ciśnienie w komentarzach
nie mogę zrozumiec w czym jest gornik lepszy od innych zawodów - jak zamykją jakąś fabrykę i wszyscy idą na bruk bez pakieru osłonowego to jakoś nikogo nie rusza- a tu jaka zadyma - ale żeby z czegoś zrezygnować(przywileje) to NIE :shock:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
A tak przy okazji jak o "służbie zdrowia" wspomniałeś :
ile miesięcznie płacicie za wywóz śmieci od osoby w gospodarstwie domowym???
Lekarz rodzinny dostawał ok 8 zł/miesiąc od zapisanej osoby , teraz będzie trochę więcej - ok 12 zł......
znalezione w kometrzach internetowych z początku stycznia.O II fl kombi elegance
Komentarz
-
-
przemo9, Porozumienie Zielonogrskie (broń Boże nie jestem członkiem) dawno informowało
opieka nad pacjentem POZ miesięcznie - 12PLN (2015rok)
wywóz smieci - miesięcznie ok 15-18 PLN
:lol:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Tylko ze od węgla trzeba odchodzic. Sorry ale lepiej kupowac tanszy wegiel i zaoszczędzone pieniadze ładować w modernizacje elektrowni i budowe nowych. Bo co z tego, że będziesz wkładał kasę w nierentowne kopalnie, skoro za palanie węglem bedziemy dostawać po dupie. Można pobudowac elektrownie na biomase i wspomoc rolnictwo.
Elektrownie na biomasę? Możliwe do wykonania technicznie ale nieekonomiczne w dużej skali i niemozliwe do zrealizowania rynkowo.
Dlaczego? Po pierwsze - biomasa nie jest powszechnie dostępna w takich ilościach jak węgiel którego dostawy można sobie na długie lata zagwarantować.
Żeby mieć odpowiednie ilości biomasy takie do spalania w elektrowni, nalezałoby podpisać umowy z setkami o ile tysiącami rolników - a chłopską naturę zna kazdy.
Kolejny aspekt to różnorodność surowcowa i jakościowa biomasy - skład, wilgotność itp.
Za dużo "zmiennych" żeby oprzeć na tym tak wymagającą produkcję jak energia elektryczna.
Biomasa jest dobra do małych osiedlowych kotłowni w małych miasteczkach, w kotłowniach w firmach itp.
Komentarz
-
Komentarz